sign

Από το Αγρίνιο προς…

Αμφιλοχία

Η πανέμορφη πόλη της Αμφιλοχίας είναι χτισμένη στο πιο εσωτερικό σημείο του Αμβρακικού κόλπου, αμφιθεατρικά πάνω σε δυο λόφους. Απέχει μόλις 42 χιλιόμετρα από την πόλη του Αγρινίου και θεωρείται ένας ιδανικός κοντινός προορισμός για χαλάρωση, απολαμβάνοντας τον καφέ σας ή το φαγητό σας παραλιακά.

Αστακός

Μόλις 60 χιλιόμετρα από την πόλη του Αγρινίου βρίσκεται ο Αστακός. Μία πόλη με πολλά νεοκλασικά στοιχεία, ιστορικά μνημεία και πανέμορφες παραλίες που αξίζει να επισκεφτείτε. Από το λιμάνι του Αστακού αναχωρούν πλοία με προορισμό την Ιθάκη, την Κεφαλονιά και τον Κάλαμο.

Αιτωλικό – Μεσολόγγι

Η Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και το Αιτωλικό αποτελούν δύο πολύ κοντινούς προορισμούς από την πόλη του Αγρινίου. Η ιστορία της πόλης, τα ιστορικά κτίρια και η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου αποτελούν πόλο έλξης πολλών επισκεπτών. Η περιοχή φημίζεται, εκτός των άλλων, και για τα εξαιρετικής ποιότητας αυγοτάραχο και χέλι.

Καρπενήσι

Το Καρπενήσι, η πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας, βρίσκεται 111 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αγρινίου. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 960 μέτρων και αποτελεί σημαντικό προορισμό για τους λάτρεις της φύσης και της παράδοσης. Αποτελεί μία ορεινή περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους και πλούσια σε βλάστηση, διατηρώντας ταυτόχρονα την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, με πλήθος καλοδιατηρημένων κτιρίων. Στην πόλη λειτουργεί το Μουσείο Καρπενησίου, ενώ για τους λάτρεις των σπορ, σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από την πόλη βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχίου (δείτε επίσης τις ενότητες «Λίμνη Κρεμαστών» και «Διαδρομές»).

Λευκάδα

Η Λευκάδα είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Ιονίου. Είναι το μοναδικό νησί με οδική πρόσβαση και για το λόγο αυτό αποκαλείται «στεριανό νησί». Απέχει μόλις 1,5 ώρα από την πόλη του Αγρινίου και θεωρείται ιδανικός προορισμός καθώς διαθέτει πολλές γραφικές παραλίες απαράμιλλης ομορφιάς που χαρακτηρίζονται από γαλαζοπράσινα νερά, τα οποία τις κατατάσσουν στις ομορφότερες παραλίες της χώρας και ολόκληρης της Μεσογείου.

Ναύπακτος – Ορεινή Ναύπακτος

Μία ιδανική, σύντομη διαδρομή από την πόλη του Αγρινίου είναι αυτή προς την ορεινή Ναυπακτία και την πόλη της Ναυπάκτου. Η αρχιτεκτονική της πόλης σε συνδυασμό με το φυσικό κάλλος της ευρύτερης περιοχής καθιστούν τη Ναύπακτο έναν ιδανικό προορισμό. Από την Κάτω Μακρινού (στην νοτιοανατολική πλευρά της λίμνης Τριχωνίδας) υπάρχει δρόμος ο οποίος ανεβαίνει στην ορεινή Ναυπακτία, μια περιοχή εξαιρετικού κάλλους και μεγάλης βιοποικιλίας. Στα μισά της διαδρομής προς τη Ναύπακτο συναντάμε τη γέφυρα του Μπανιά η οποία ενώνει τις δύο όχθες του ποταμού Εύηνου. Το σημείο αυτό είναι τόπος συνάντησης των φίλων του ράφτινγκ και του καγιάκ που έρχονται απ’ όλη την Ελλάδα για να πάρουν μέρος σ’ αυτά τα αθλήματα μέσα στα νερά του ποταμού.

Προυσός

51 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αγρινίου βρίσκεται το χωριό Προυσός. Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 900 μέτρων και ενδείκνυται για τους λάτρεις της φύσης. Υπάρχουν δύο δρόμοι που οδηγούν στον Προυσό. Ο ένας περνάει από τον Δρυμώνα και το Χαλίκι και ο άλλος από τα χωρία Στριγανιά και Λαμπίρι. Η δεύτερη διαδρομή είναι πραγματικά μαγευτική.

Το χωριό Προυσός είναι ταυτισμένο με το μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας, το οποίο απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα από το χωριό. Η θέα από το μοναστήρι είναι συγκλονιστική καθώς η Μονή βρίσκεται μέσα σε μια απόκρημνη βραχώδη περιοχή που οριοθετούν δύο πανύψηλα βουνά, η Χελιδόνα και η Καλιακούδα. Η Ιερά Μονή Προυσού είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και πανηγυρίζει στις 23 Αυγούστου.